Titel: Het oog in groen. Olie schilderij van Peter Schaareman, afmeting 100 bij 70 cm.
Titel: Het oog in groen. Olie schilderij van Peter Schaareman, afmeting 100 bij 70 cm.

Het zelfhulp programma beter leren zien zonder bril of contactlenzen is een zelfhulpprogramma. Verbetering van het gezichtsvermogen ligt binnen vrijwel ieders bereik! Leer beter zien zonder bril of contactlenzen.

Beter leren zien zonder bril is voor:


Mogelijkheden om beter leren zien zonder bril of contactlenzen

Ogencursus voor leren beter te zien


Privé lessen “zonder bril beter leren zien”

De privé lessen zijn afgestemd op jouw ervaringen en kennisniveau.


Ogencursus en vakantie nabij Berlijn

Leer beter zien zonder bril tijdens een vakantie nabij Berlijn. Leert goed te zorgen voor je ogen! Deze zelfhulpmethode bestaat o.a. uit een krachtige combinatie van Mazdaznan-gezondheidsleer en de Dr. Bates-methode


Voor bedrijven “Ogen en computer”

In uw bedrijf leren de medewerkers gezond en ontspannen te werken met de computers. De trainingen “Ogen en computer” is maatwerk voor uw bedrijf.


Workshops van ogenschool Eye-Tools

Beter leren zien zonder bril is een workshop van ogenschool Eye-Tools is gegeven door Peter Ruiter en Almuth Klemm van Augenschule Berlin.
Beter leren zien zonder bril is een workshop van ogenschool Eye-Tools is gegeven door Peter Ruiter en Almuth Klemm van Augenschule Berlin. Het onderwerp van de workshop was Eye openess by movement.

Voorbeeld: een workshop van Eye-Tools gegeven door Peter Ruiter en Almuth Klemm van Augenschule Berlin. Het onderwerp van de workshop was Eye openess by movement.


De Hulpmiddelen voor beter zien worden gebruikt in de cursus “Beter leren zien”, privé lessen en thuis ter ondersteuning van je leerproces om weer gezond beter te zien.