Ogencursus en vakantie van 27 juni t/m 2 juli 2020 in Berlijn

Het programma van de ogencursus De ogencursus is zes dagen van zaterdag tot en met donderdag, aankomst en vertrek is op vrijdag. Ogentraining met o.a. de Dr. Bates methode, verschillende holistische activiteiten van de Mazdaznan, ogen qigong en wandelen. Door de lichaamsoefeningen voor het ontbijt heb je goede ogen energie voor de gehele dag. Na het ontbijt is de ogentraining met Peter en Almuth in de tuin van het Pension, alsook onderweg bij het wandelen in deze bijzondere natuur. Na het avondmaal zijn er verschillende activiteiten o.a. ogen-, schouder-, nekcompressen en voetbaden voor ontspannen ogen en goede nachtrust. Voor een impressie van de ogencursus zie de YouTubes in de website www.ogenschool.nl . Hier is te downloaden het programma, het aanmeldingsformulier voor de ogencursus en de informatie voor je reis naar het Pension.
Leer beter te zien zonder bril in de ogenschool tijdens een vakantie.

Leer beter te zien zonder bril in de ogenschool tijdens een vakantie nabij Berlijn. In die vakantie kun je genieten van prachtige omgeving, wandelingen, lekker eten en je leert goed te zorgen voor je ogen! Door de holistische aanpak leer je beter te zien zonder bril. Dit zelfhulpprogramma bestaat o.a. uit een krachtige combinatie van de Dr. Bates-methode en de Mazdaznan gezondheidsleer. Deze ogencursus en vakantie is voor mensen die willen investeren in vitaliteit, levenskwaliteit en leren gezond goed te zien.

De ogencursus gaat door. We hebben op dit moment voldoende aanmeldingen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

De ogencursus helpt voor:

ervaren ogentrainers: Almuth Klemm van de ogenschool Berlijn, www.AugenschuleBerlin.com en Peter Ruiter van ogenschool Eye-Tools, www.ogenschool.nl.
Ervaren ogentrainers: Almuth Klemm van de ogenschool Berlijn en Peter Ruiter van ogenschool Eye-Tools.

Een leven zonder afhankelijkheid van brillen, contactlenzen of oogoperaties. Veel mensen is het gelukt! Gun je zelf de unieke ogencursus daarmee heb je de gelegenheid om stappen te doen in de gezonde richting.

De ogencursus leiding

De ervaren ogentrainersAlmuth Klemm van de ogenschool Berlijn www.AugenschuleBerlin.com en Peter Ruiter van ogenschool Eye-Tools, (Nederland). De gesproken talen zijn in hoofdzaak Duits en gedeeltelijke uitleg in het Nederlands.

Programma van de ogencursus

Gedurende 6 dagen nodigen wij je uit voor ogentraining van maandag tot en met zaterdag van 9:30 tot 17:00. Door de lichaamsoefeningen in de ochtend heb je goede ogen energie voor de gehele dag. In deze week kun je genieten van de ogentraining met o.a. de Dr. Bates methode, verschillende holistische activiteiten van de Mazdaznan en ogen qigong. Tijdens de ogencursus kun je gebruik maken van het unieke ogentraining materialen  ontwikkeld door Peter en Almuth. Je leert goed voor je ogen te zorgen o.a. door ogenbaden met verschillende middelen en te ademen voor gezonde ogen. Aandacht is voor nek, schouder en ogenontspanning. Voor een impressie van de ogencursus zie de YouTubes op deze pagina. Hieronder zijn te downloaden vier documenten: De flyer van de ogencursus en vakantie, het aanmeldingsformulier voor de ogencursus, het programma en annuleringsvoorwaarden. Zie ook de duitse website: www.AugenUrlaub.com

Mazdaznan ochtend oefeningen in de ogen vakantie

Een impressie van de ogencursus en vakantie in 12 minuten

YouTubes van ogenschool Eye-Tools


Vakantie adres:

Dharma Mati-Rigpa-Center, Soorstr. 85, D-14050 Berlin, www.rigpa.de
Het centrum ligt in het hart van Berlijn in de wijk Charlottenburg, gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Berlijn biedt veel accommodatie mogelijkheden in verschillende prijsklassen.
In het midden bevindt zich de Lotus Lounge, Café | Restaurant | Shop. De vegetarische keuken is meestal biologisch, eerlijke handel en geeft de voorkeur aan regionale ingrediënten, met een selectie van deels zelfgemaakt gebak. Het vriendelijke, toegewijde team serveert de delicatessen die met liefde zijn bereid. Er is altijd iets voor mensen die veganistisch, lactose of glutenvrij willen eten. Een maaltijd kost ongeveer 10 €, betaling ter plaatse. Het menu is te vinden op de website www.Lotus-Lounge.de


Downloaden hier 4 documenten voor de ogencursus 2020:

1. Flyer AugenUrlaub in Berlin 2020

2. Anmeldeformular fur AugenUrlaub in Berlin 2020

3. Annuleringsvoorwaarden ogenschool Eye-Tools

4. Artikel im AugenBlick von Almuth Klemm juni 2019


Aanmelding en kosten ogencursus 

De ogencursus van zes dagen kost € 498,- incl. 21 % BTW.

Bij de aanmelding vóór 1 mei graag 50 euro overschrijven, op 1 mei het rest bedrag betalen. 

Aanmelding voor de ogencursus:

Voor de aanmelden voor de ogencursus zend een e-mail naar Peter Ruiter; eye-tools@planet.nl . Print het aanmeldingsformulier, vul het in, ondertekend het en zend het naar Peter Ruiter. Verdere informatie nodig bel dan met Peter Ruiter, telefoon: 0031-(0)30 – 288 16 96.

Zie ook de disclaimer van ogenschool Eye-Tools. Bij annulering tot uiterlijk 14 werkdagen voor aanvang van de cursus wordt een bedrag van € 50,00 aan administratiekosten in rekening gebracht. Bij annulering minder dan 14 werkdagen voor aanvang van de cursus worden de volledige deelnamekosten in rekening gebracht,  Annuleringsvoorwaarden ogenschool Eye-Tools 20-9-2017 .

Betaling van de ogencursus

Groepsfoto A ogencursus en wandelvakantie in Oostenrijk 2012
Groepsfoto van de deelnemers ogencursus en vakantie in Oostenrijk 2012

Aan Peter Ruiter, IBAN: NL89 INGB 0004 0587 41, BIC: INGBNL2A, Opsterland 146, NL- 3524 CJ, UTRECHT in Nederland. Toekenning van deelname is na volgorde van betaling voor ogencursus.


Cursisten delen hun ervaring met de ogencursus en vakantie.
Groepsfoto’s van ogencursus en vakantie, periode 2010 tot 2017

AugenUrlaub 2017 – in Berlinnähe Augenkurs Juli 2017. Gruppe Bild Sehtraining mit Almuth Klemm Augenschule Berlin und Peter Ruiter Ogenschool Eye-Tools.
AugenUrlaub 2016 - in Berlinnähe Augenkurs Juli 2016. Gruppe Bild Sehtraining mit Almuth Klemm Augenschule Berlin und Peter Ruiter Ogenschool Eye-Tools.
AugenUrlaub 2016 – in Berlinnähe Augenkurs Juli 2016. Gruppe Bild Sehtraining mit Almuth Klemm Augenschule Berlin und Peter Ruiter Ogenschool Eye-Tools.
AugenUrlaub 2015 - in Berlinnähe Augenkurs Juli 2015. Gruppe Bild Augenschule Berlin, Ogenschool Eye-Tools
AugenUrlaub 2015 – in Berlinnähe Augenkurs Juli 2015. Gruppe Bild Sehtraining mit Almuth klemm Augenschule Berlin und Peter Ruiter Ogenschool Eye-Tools.

Groepsfoto van de deelnemers ogencursus en vakantie in Oostenrijk 2013 A
Groepsfoto van de deelnemers ogencursus en vakantie in Oostenrijk 2013 A
Groepsfoto van de deelnemers ogencursus en vakantie in Oostenrijk 2012 B
Groepsfoto van de deelnemers ogencursus en vakantie in Oostenrijk 2012 B
Groepsfoto van de deelnemers ogencursus en vakantie in Oostenrijk 2012
Groepsfoto van de deelnemers ogencursus en vakantie in Oostenrijk 2012